top of page
  • Writer's picturestefan (CEO)

Ai, extreme kosten.

Bescherm uzelf in de last-mile door Zoof-It's snelle en veilige verantwoordelijkheids registratie te gebruiken! Kijk hoe het werkt https://www.zoof-it.com/app-1


Wat gebeurt er als een vrachtbrief (bill of lading, B/L of cognossement) niet aankomt.

Dit is precies wat er is gebeurd met een importeur. Een fabrikant, de verzender van de goederen, had de verzending geregeld en de eindontvanger had al bancair betaald.

Maar op de dag dat de importeur verwachtte dat de vrachtbrief zou aankomen, kwam het gewoon niet. Het bleek dat de vrachtbrief bij een van de laatste koeriers was blijven steken, en ze konden het daar niet meer vinden.Schade

Vervoerder en de release-agent konden de goederen niet vrijgeven zonder het document. De importeur kon de volledige waarde van de goederen betalen, en er nog eens 200% bovenop, voor het geval iemand anders de goederen claimde met een geldig cognossement. En de bank van de geadresseerde zou moeten meewerken aan de liquiditeit van het bedrijf om eventuele extra kosten te dekken als die andere potentiële persoon zou eisen dat het schip zou stoppen totdat de zaak was opgelost.

Omdat hun container werd aangehouden vanwege de ontbrekende B/L, werden ook de twee andere zendingen in de container geblokkeerd.

Het schip werd gelost om verder te varen en de container werd op de terminal bewaard om te worden opgeëist toen de juiste cognossementen werden overgelegd. Het bedrijf rekende dagelijkse overliggelden, het verschuldigde bedrag nam met de dag toe. Zoals de zaken er voor stonden, moesten eindontvangers wachten op hun goederen. Deze winkels hadden gelukkig genoeg voorraad voor een paar maanden - maar wat als ze dat niet hadden gedaan?


Uiteindelijk, na enkele weken, dook de B/L toch op en konden de goederen vrij worden gegeven. Eind goed al goed.

Eigenaarschap van vracht en dus aansprakelijkheids vastlegging door middel van B/L is krachtig. Het concept van een papieren vrachtbrief  is al meer dan 600 jaar de basis en de supply chain is er enorm aan gewend!
Een vrachtbrief: al meer dan 600 jaar de basis!

Eigenaarschap van vracht en dus aansprakelijkheids vastlegging door middel van B/L is krachtig. Het concept van een papieren vrachtbrief is al meer dan 600 jaar de basis en de supply chain is er enorm aan gewend!
Bescherm uzelf in de last-mile door Zoof-It's snelle en veilige verantwoordelijkheids registratie te gebruiken! Kijk hoe het werkt https://Zoof-It.com. en verkrijg ook nog eens een tientallen procenten kostenreductie door het grotendeels vervallen van debiteuren/crediteuren, bank en claim beheer.


Vrij naar een waar gebeurd, geanonimiseerd verhaal door CargoX.

44 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page